ALLES IN HET TEKEN VAN LANDELIJKE VERKIEZINGEN

Daar gaan de gesprekken vrijwel automatisch over, zeker als je, zoals ik, in de politiek actief bent. Nederland wordt politiek steeds onoverzichtelijker met de vele partijen. Gisteravond Bos en Rutte met elkaar in debat op de tv. Eigenlijk hadden ze wat moeite om echt vervelend tegen elkaar te doen. Ik kreeg de indruk dat ze beter met elkaar konden opschieten dan met Balkenende. Maar persoonlijke elementen worden op het moment door de achterbannen niet op prijs gesteld. Wat mij toch wel het meest verbaast is het feit, dat niemand de oud maoïst Jan Marijnissen eens stevig aanpakt. Hij blijft maar de kans krijgen om alleen door hem gesignaleerde misstanden te noemen, zonder met een oplossing te komen.

Veel afspraken gehad, maandag is mijn gehaktdag met veel halfuurtjes en telefoontjes. Ik kom mijn kamer vrijwel niet af en voel me dan ook behoorlijk duf als ik klaar ben. Op dinsdag de gebruikelijke GS vergadering. Naarmate de agenda korter is, zijn de rondvraag en mededelingen veel langer. Ik had er zelf ook nog wel een paar. Zeker omdat ik volgende week niet in GS ben, moesten er een aantal zaken besproken worden. Een klein beetje: regeren en vooruitzien. In ieder geval is het belangrijk om na de verkiezingen voor Provinciale Staten goede dossiers te hebben voor de onderhandelaars. Dat is een taak voor het huidige college en onafhankelijk van wie er straks gaan onderhandelen.

U gaat morgen natuurlijk wel allemaal gebruik maken van uw democratische recht – misschien wel plicht – om te stemmen?! Mijn voorkeur voor de VVD kent u. www.marcellucht.nl is een goede suggestie voor een regionale kandidaat. STEM AUB!

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *