BEGROTING 2008 MOOI

Een schone begroting zouden de Belgen zeggen. We hebben als Nieuw GS een echt revolutionaire begroting gemaakt. Voor het eerst in 22 jaar (Jannes heeft ze allemaal meegemaakt) en nu met mijn vijfde hebben we een totaal andere samenstelling. Er zijn nu niet 11 maar 6 programma’s en die komen helemaal overeen met de thema’s uit het Hoofdlijnenakkoord van ons college, dat in april aan de nieuwe klus begon. Dankzij veler inzet en het enthousiasme van onze concerncontroller is het ook nog eens gelukt alle activiteiten en doelen en verwachte resultaten SMART in de begroting te krijgen. Daarmee kunnen we als GS begin volgend jaar beginnen aan de klus om 1/3 van de begroting op activiteiten te gaan doorlichten.
Verder hebben we het Infrafonds ingesteld, waardoor we straks extra geld hebben om in de wegen te investeren. De Gooiseweg, A 23 en natuurlijk de stadsautowegen in en om Almere. Die laatste zijn van de provincie, iets dat velen zich niet realiseren, want zij denken dat het gemeentelijke wegen zijn. Zoals elk bezit tot zorgen leidt, zijn deze wegen een behoorlijke kostenpost voor de provincie.
We hebben een sluitende begroting, maar met alle verrassingen waar deze regering ons voor stelt, zou het mogelijk zijn dat we straks met een tekort het nieuwe jaar ingaan. Getekende contracten uit het verleden worden eenzijdig aan de kant geschoven. Dan mag mw Terhorst (minster Binnenlandse Zaken) wel zeggen dat de ene overheid niet iets slechts over de ander moet zeggen, omdat de burger maar één overheid kent, maar ik vind dat dit kabinet zich op een aantal punten niet als een (goed) partner gedraagt.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.