WIEGEL HEEFT GELIJK

Hans Wiegel stelt dat de VVD met het Lenteakkoord een strategische blunder heeft begaan. Daar Kan ik het wel mee eens zijn. Vooral het belasten van reiskosten en het afschaffen van het reiskostenforfait is een slechte regeling. Het nog sterker belasten van diegenen die werken kan niet. Deze groep mensen moet het voor ons land verdienen en nu ga je ze nog straffen ook. Verhuizen zoals Stef Blok zegt is dan ook helemaal geen optie:
a) de woningmarkt zit helemaal op slot
b) tweeverdieners kunnen nooit beiden bij hun werk wonen
c) de grote vrijheid om zelf keuzes te maken wordt zo ingeperkt door Stef Blok.
De oplossing kan alleen zijn, dat de VVD belooft na de verkiezingen direct afstand te nemen van deze maatregel. Overigens begrijp ik absoluut niet dat ook D66 dit heeft geaccepteerd en het besluit zo sterk verdedigt.

Van de andere kant word ik niet blij van de stelling van de PvdA, dat spaargeld zwaarder belast moet worden. Voordat je geld gespaard hebt, heb je al in een aantal ronden belasting over dat geld betaald. Loonbelasting, inkomstenbelasting, erfrecht, BTW etc. zijn de spaarbelasting al voor geweest. Wederom wordt schulden maken weer beloond, de PvdA praat als argumenten gaan ontbreken over het feit, dat het niet eerlijk is. NĂ¹, dit is niet eerlijk (maar nu wel met argumenten)!

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *