TIENDE BEGROTING GOEDGEKEURD

Vandaag (donderdag) hebben Provinciale Staten met drie voorbehouden t.a.v. de subsidie aan N&M Flevoland van GL, Dierenpartij en SP de begroting voor 2009 goedgekeurd. Dit was de tiende begrotingsbehandeling, die ik als GS lid heb meegemaakt en de veertiende als je ook mijn Statenperiode meetelt. Als portefeuillehouder Financien was het mijn zesde begroting. Ik denk dat het voor de ambtelijk ondersteuner Jannes Kuiper al de twintigste begroting was die hij in goede banen heeft geleid. De samenwerking van dit college met de Staten is uitstekend. Eigenlijk was het een beetje saaie vergadering, omdat de grote politieke debatten uitbleven, maar die waren eigenlijk al bij de kaderstelling in mei geweest.
Afgelopen week zijn we op werkbezoek geweest bij de gemeente Zeewolde en hebben wij de Blauwe Diamant bekeken, wat een grote waterroute is in en om Zeewolde. Hiermee wordt deze plaats nog aantrekkelijker. Verder hebben we bibliotheek bezocht en heeft Jan Gommer (directeur Flevomeer Bibliotheken) een toelichting gegeven. Veel activiteiten in deze mooie bibliotheek. ‘s Avonds was de mist zo erg, dat ik niet meer naar Utrecht ben gegaan. Woensdag de grote TMO oefening gehad, waar wij als provincie ook aan deelnamen. Dit is de overstromings oefening, waarbij de provincie eigenlijk een beperkte taak had en meer naar de veiligheidsregio (o.l.v. de burgemeester van Lelystad) moet kijken of alles goed gaat.
Dit was mijn laatste week, waarin ik de CdK taken extern waarnam. Volgende week donderdag zal Leen Verbeek worden geinstalleerd tot CdK van Flevoland. Morgen neemt hij afscheid van de Gemeenteraad van Purmerend. Ik zal daar ‘s middags namens GS aanwezig zijn. Daarna voeg ik mij bij het gezelschap dat afscheid neemt van onze vorige commissaris Michel Jager.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.