WEGEN GEOPEND IN ALMERE EN EMMELOORD EN DE WEEK

Maandag in de middag samen met wethouder Henk Smeeman de fietsbrug over de Buitenring ingewijd. Ik mocht via een kraan een betonblok laten zakken. Mooi om zo’n kraan te mogen besturen. Woensdag samen met wethouder Willy Schutte de rondweg om de Munt geopend. Kennisgemaakt met directie en management van Koopman International. Een erg groot bedrijf, dat belangrijk is voor de NOP. De provincie investeert in het provinciale wegennet.
Op dinsdag in GS besloten, dat de gemeenten Zeewolde en Dronten weer zelf over hun geld mogen gaan beschikken, dat heet repressief toezicht, dus achteraf beoordelen wij of ze het goed hebben gedaan. Urk zal nog wel onder toezicht van de provincie blijven, maar daar ligt een groot probleem door de verzakkingen op het voormalige eiland. Verder heb ik drie commissievergaderingen van de Staten bijgewoond en in “opgetreden”. De Tong van Lucifer zal gerestaureerd kunnen worden. Een grote meerderheid van de partijen steunde het College om het beeld terug te kunnen plaatsen op de Knardijk. Vele mensen uit het hele land hadden mij mailtjes gestuurd met het verzoek toch snel dit kunstwerk terug te plaatsen. Het is een uniek markeringspunt en een mooi kunstwerk.
Verder hebben we als GS nog overleg met onze collega’s uit Utrecht gehad, ik heb het boekje Oud Hout in ontvangst genomen bij het RACM, vroeger het NISA. Mooie verhalen over vondsten op vergane schepen in de Zuiderzee. Verder vergaderingen van Afvalzorg NV in Nauerna, Nieuw Land in Lelystad en IPO vergadering gehad, verder van de VVD van de provinciale afdeling (KC), een afscheidsdiner van de OMFL, een persconferentie gehouden, een aantal overleggen gehad met ambtenaren etc. Dat was mijn week en nu zit ik op vrijdagavond voor het eerst een avond lekker thuis en heb tijd om dit te schrijven. Deze week was behoorlijk vol, maar dat is normaal zo vlak voor Kerst, hoewel de wereld na oud en nieuw ook weer verder gaat.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.