NIET ECHT EEN GEWONE DINSDAG

Vandaag begon de dag met een bestuursvergadering van het Nazorgfonds Stortplaatsen. Weer zo’n taak vanm het provinciaal bestuur, die bij weinigen bekend is. Als een stortplaats voor afval gesloten is moet er natuurlijk wel voor gezorgd worden, dat die niet gaat lekken en voor verontreiniging zorgt. Daarvoor wordt bijvoorbeeld een stichting opgericht, die het vermogen beheert en ervoor zorgt dat de stortplaats onderhouden wordt.
Daarna hebben we een vergadering van GS gehad, waarin een beperkt aantal agendapunten behandeld zijn. Deze vergadering werd vooraf gegaan door een bijeenkomst van GS leden en secretaresses met een kop koffie en een taartje voor mijn verjaardag.
In de middag vele telefoontjes gevoerd met velen, waaronder de beoogd informateur. Morgen zullen daar definitief afspraken over worden gemaakt. Dan kan hij/zij met alle fractievoorzitters een gesprek voeren om te kijken welke prioriteiten partijen hebben, wat ze echt niet willen en met welke partijen ze graag willen samenwerken of juist ernstige problemen hebben. Ik ga ervan uit dat we op korte termijn kunnen beginnen met de informatieronde.
Vanavond is het afscheid van de Statenleden, die niet herkozen zijn na de verkiezingen. De Commissaris van de Koningin zal iedereen persoonlijk toespreken en er zal door twee Statenleden worden gesproken namens de blijvenden en de vertrekkenden. Een feestelijke bijeenkomst met mogelijk een koninklijk hoogtepunt en het einde van een tijdperk. Van de VVD fractie zullen Camiel Maenhout, Ansje Binnerts, Marianneke Creemers, William van der Meulen, Metty Ebbens, Joep Kramer (komt hopelijk weer terug) en Jaap Kodde√ā¬†vertrekken. Een geweldig team mensen, die de VVD een duidelijk gezicht hebben gegeven en ook in de Staten een belangrijke rol hebben gespeeld. Onze nieuwe fractie zal hard moeten werken om weer een gelijk aanzien te krijgen, maar dat zal lukken met de kwaliteit die de nieuwe leden hebben.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *