LUCHTHAVEN LELYSTAD EN CULTUUR

De afgelopen twee weken heeft de luchthaven Lelystad oftewel Lelystad Airport (LA) of misschien straks wel Amsterdam Lelystad Airport veel aandacht gevraagd. Op allerlei manieren hebben we overleg met iedereen die erbij betrokken is. Dat loopt zo nog wel even door. Verder worden de voorbereidingen getroffen om te komen tot een Commissie Regionaal Overleg Lelystad Airport (CROL). Gesprekken vinden plaats op een open en plezierige wijze. Op het moment is daar één partij die zich op een erg formele wijze opstelt. Niet meepraten betekent dat je je later ook niet kunt beroepen op het feit, dat je niet gehoord bent.
Donderdag zal er in de commissie VW van de Tweede Kamer worden gesproken over het Luchthavenverkeersbesluit Schiphol. Mogelijk wordt hierbij ook gesproken over LA. Wij vinden het absoluut noodzakelijk, dat er op korte termijn door de minister een besluit genomen gaat worden over luchtverkeersleiding. LA is het op één na drukste vliegveld in Nederland met 120.000 vliegbewegingen. Het mooie neveneffect is, dat de overlast van het vliegveld voor de omgeving verder verminderd kan worden en dat – ook belangrijk is – dat het vliegveld veiliger wordt. Door de omgeving wordt niet het vliegveld als lawaaibron ervaren, maar zijn dat de omringende circuits en andere activiteiten in de omgeving van het vliegveld.
Afgelopen week heb ik ook een aantal culturele activiteiten meegemaakt en geopend in de Kunstlinie in Almere. Het toneelstuk van Suburbia, die “In Duisternis” van Henning Mankel speelden, was erg goed en daardoor zeer beklemmend. Ik kan u aanraden daar naartoe te gaan. Zelf ben ik ook nog naar een voorstelling van Claudia de Breij geweest. Ruim 850 toeschouwers, dus het theater in Almere begint te leven.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.