KAT IN HET NAUW

Wat een schande voor de politiek gisteravond. Minister Bos was de grootste draaikont. Door de dramatische peilingen voor de gemeenteraad probeert de PvdA een wending te forceren. Zoals Bos op het spreekgestoelte stond, leek het erop dat hij zichzelf niet eens geloofde. In tegenspraak met de notulen, week hij regelmatig af van de mening van zelfs zijn eigen partijgenoot minister Koenders. Koenders stond zo nu en dan hulpeloos richting Bos te kijken wat hij nou moest zeggen, eerlijk zijn of Bos zijn gedraai verdedigen?.
Als je als kabinet 16 keer hebt gesproken over een onderwerp en de PvdA heeft nog steeds niet zijn punt kunnen maken en het CDA heeft ook nog steeds geen mening, dan kun je je afvragen of deze regering nog tot enig echt besluit in staat is. Mariëtte Hamer heeft bij de PvdA duidelijk de broek aan en eiste van Bos ferme taal. Daardoor zijn er, zoals Femke Halsema zei, nu twee kabinetten: het kabinet Balkenende en het kabinet Bos.
De PvdA loopt weg voor voor de verantwoordelijkheid om besluiten te nemen ivm de economische crisis. Na twee jaar zijn alle noodzakelijke besluiten tot op heden uitgebleven en nu het moment nadert dat de 20 commissies met voorstellen komen knijpt de PvdA er tussenuit.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.