HERFSTVAKANTIE

In onze regio is de herfstvakantie begonnen, maar in de regio Zuid was die vorige week. Daardoor was er deze week weinig overleg in Den Haag. Volgende week is er weer veel overleg, kennelijk trekt men zich in Den Haag weinig aan van onze vakantieperiode.
Deze week hebben we de trieste brand gehad op de Bataviawerf. Ik ben woensdag op bezoek geweest om de mensen een hart onder de riem te steken en te kijken hoe het eruit zag. Geluk bij ongeluk voor de Zeven Provinciën was dat de wind gunstig stond, daar zal de manager van La Place anders over denken. Als het schip afgebrand was, dan was het lood bij iedereen op de Bataviawerf nog dieper in de schoenen gezakt, maar nu was er gelukkig toch nog sprake van een stuk optimisme en het gevoel “we gaan de schouders eronder zetten”. Van de zijde van de provincie heb ik ook medewerking toegezegd, zodat we samen met de gemeente snel eventuele vergunningen kunnen afgeven om te herbouwen.
Ik heb deze week meegedaan aan een oefening van het Nederlandse leger voor Uruzgan. Opdracht aan een aantal militairen was om te trachten (politieke) bestuurders op één lijn te krijgen. Nou is dat in Nederland al moeilijk, in Afghanistan zal dat nog wel een tikje moeilijker zijn….. Uiteraard ook nog aandacht voor de Noord-Holland IJsland connectie gehad.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.