GEEN ZZL, WEL GELD VOOR OV NOORDVLEUGEL

De Zuiderzeelijn is wat het kabinet betreft van de baan. Afgelopen donderdag was er op verzoek van de VVD nog een AO, debat in de kamercommissie vervoer, over de ZZL. Wat een toneelspel werd daar gespeeld door diegenen, die al wisten dat het kabinet de volgende dag alle beloften uit de verkiezingen aan de laars zou lappen. Vrijdag toen ik terugreed uit Brussel, waar ik de hele dag vergaderingen had geleid, begon de tamtam langzaam door te komen. Telefoontje na telefoontje en steeds werd het bericht duidelijker, totdat de DG van het ministerie mij namens de minister belde, toen was het helemaal zeker.
Ik vind dat het kabinet hier een enorme kans laat liggen. De spoorlijn naar het noorden zou zorgen voor een extra economische ontwikkelingsas. Deze as zou ook op lange termijn belangrijk zijn voor Noord Flevoland en het Noorden van het land. Nu gaat er 1,8 mrd Euro naar deze twee gebieden. Helaas zullen hier een aantal sigaren uit eigen doos in zitten. Zo zal er nog een stuk van de rondweg om Groningen uit dit geld betaald moeten worden en gaat men ook proberen de Ramspolbrug te betalen uit dit geld. Ik vind dat Flevoland in ieder geval een volwaardige N/A 50 van Zwolle naar Emmeloord moet krijgen. Verder moeten daar een aantal andere verbindingen en de krakkemikkige bruggen stevig verbeterd worden, zodat goederen en mensen snel en goed kunnen worden vervoerd. Daarnaast zal er geld moeten komen voor de economische ontwikkeling van Urk en de NOP.

Aan de zuidkant van onze provincie zal 1,35 mrd Euro worden geinvesteerd in een verbetering van het OV. Hier is snelheid geboden en noodzakelijk, want als men aan de wegen (A1/A6/A9) gaat werken, dan moet er voor de Flevolanders al een goed bus- en treinennet zijn. Ook richting Utrecht zal hard gewerkt moeten gaan worden aan verbeteringen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.