EEN BEWOGEN WEEK

Bij de restauratiewerkzaamheden van de Tong is door een tragisch ongeval een medewerker onder het kunstwerk terecht gekomen en daarbij om het leven gekomen. We hebben uiteraard van onze zijde aan de nabestaanden en de collega’s onze deelneming betuigd. Een zeer trieste gebeurtenis.
Alles wat er de afgelopen week heeft plaatsgevonden wordt wel zeer relatief bij deze gebeurtenis. Ik had dinsdagavond nog met Tjeerd Herrema vergaderd en op donderdag vond hij het noodzakelijk om de verantwoordelijkheid te nemen voor de volgende budget overschrijdingen bij de aanleg van de Noord Zuid lijn. Een moedig en realistisch besluit, dat politiek gezien zeer correct is. Natuurlijk zijn al vele jaren voor zijn aantreden de besluiten tot aanleg genomen. Ook heeft men toen een stap gezet in de duisternis, want er waren vele onzekerheden. Misschien was het besluit op de lange termijn zelfs wel goed, want Amsterdam heeft in ieder geval een goede infrastructuur nodig. Maar dan valt dus de wethouder, die juist veel onduidelijkheden al heeft opgelost, maar niet in staat was alle onzekerheden boven water te krijgen. We zullen oud wethouder Herrema wel weer ergens tegenkomen.
Verder trad gedeputeerde Vrehen uit Limburg af, hij kreeg alle schijn tegen omdat hij bij zowel de Limburgse Echtense Sinterklaas affaire genoemd werd, als bij een privé onroerend goed transactie. Dan kun je als politicus (maar ook als manager bij een bedrijf) maar één keuze maken en dat is opstappen. Ik heb de laatste maanden te weinig mensen uit het bedrijfsleven en bankwezen geen consequenties zien trekken uit hun handelen.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.