DE ZOMER IS WEER VOORBIJ

De afgelopen weken hebben we niet stilgezeten als bestuur van Flevoland. Grote issues zijn op het moment de RAAM brief (Rijsksbesluit Amsterdam Almere Markermeer) en de begroting 2010. Met de matige economische klimaat en het werkelijk ongelofelijk zwalkende beleid van dit kabinet, vallen er gaten in de begroting. Onze provincie is daar extra gevoelig voor door onze beperkte reserves, omdat we geen aandelen hebben kunnen krijgen in de energiemaatschappijen en daarmee kapitaal hadden kunnen opbouwen. Komende dinsdag de Rijksbegroting en dan is het vrijdag aan ons de beurt om de begroting te presenteren.
Naast deze activiteiten hebben we veel overleg gehad over vliegveld Lelystad en heeft de heer Alders nog geen advies uitgebracht in deze en in de zaak van luchthaven Eindhoven. Afgelopen dinsdag zat ik een goed bezocht seminar in Brussel voor over staatsteun en vliegvelden, guidelines for state aid. De AER (association for regions in Europe) was de uitnodigende partij en er waren ongveer 80 bezoekers. De conclusie was dat het vreemd is, dat er zonder problemen Euro 7 miljard aan een spoor voor de HSL door de overheid mag worden besteed, maar dat steun voor de aanleg van een landingsbaan (van 40 mln) of steun voor luchtverkeersleiding al snel als staatssteun wordt gezien.
En dan het grootste nieuws. Bij de aanleg van de N23 zijn we op een zeer bijzondere archeologische site gestuit. Enerzijds vertraging voor de aanleg van de weg anderzijds leggen we hiermee een voor heel west Europa bijzonder stuk geschiedenis van een periode van misschien wel tot 7500 voor Christus vast. De opgravingen gaan binnenkort starten. Dat is op zich al heel mooi, maar de kosten van deze grote opgraving zijn enorm, namelijk Euro 3,5 miljoen. Deze week kregen we samen met de gemeente Dronten (waar de opgraving plaatsvindt) de brief dat het Rijk Euro 1,9 miljoen uit de pot excessieve kosten bijdraagt aan deze opgraving. Een fantastisch resultaat met dank aan de ambtenaren en de gemeente Dronten, die hier heel hard aan hebben gewerkt. Vanwege het verdrag van la Valetta (Malta) ben je verplicht of dit soort vondsten in de grond te laten zitten of op te graven. Wij moesten voor het laatste kiezen, omdat we weinig alternatieven hadden om de weg anders aan te leggen, dat was of situationeel niet mogelijk of duurder dan deze oplossing.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.