DE NS

Lege stations, althans wat de treinen betreft. Volle perrons met wachtende mensen. Een enkele keer een stem uit de luidspreker, die geen verdere verheldering geeft. De zo centraal geleide organisaties als de NS en als ProRail kunnen absoluut niet omgaan met de wanorde die decentraal ontstaat. Het begint werkelijk op de centraal geleide communistische planeconomiƫn te lijken. Decentraal wordt geen creativiteit toegestaan en men is absoluut niet bij machte in te spelen op onverwachte gebeurtenissen.
We zijn natuurlijk niet het enige land waar de spoorwegen er een puinhoop van maken, maar in ons land wordt nog maar de helft van het rooster uitgevoerd en nog zijn er te weinig treinstellen, die ingezet kunnen worden.
Een stem uit Utrecht van een medewerker, die ergens op een kantoor zit, moet de reiziger op Schiphol of in Maastricht vertellen, dat er nog geen trein is. Dat hadden we allang gezien. Op de borden op Schiphol of een ander groot station is geen letter meer te zien. Ze zijn helemaal blauw: de NS is gestopt met haar klanten te informeren. Dat is het meest trieste, de website vertelt sprookjes als het om tijden van treinen gaat. Het personeel loopt gedesillusioneerd rond op de perrons, tenminste diegenen, die nog op de perrons durven te komen. Voor die medewerkers moeten we bewondering hebben, want zij proberen nog de klanten behulpzaam te zijn. Zij moeten helaas in een volstrekt incompetente organisatie werken.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.