DE GOD VAN DE SLACHTING

Afgelopen woensdag was de premiere van de voorstelling van Suburbia met de bovenstaande naam. Er was veel publiciteit voor deze premiere geweest mede door de aanwezigheid van Tsjitske Reidinga (Gooise vrouwen) bij Pauw en Witteman op de tv. Ik hoop dat de voorstellingen in het hele land veel publiek zullen trekken, want ik ben zo langzamerhand een liefhebber van Suburbia en van de schrijfster Yasmina Reza geworden. Ook deze voorstelling was weer prima. Veel mesnen uit de kunst en cultuurwereld uit Flevoland waren deze avond aanwezig en ook de burgemeester, Annemarie Jorritsma, gaf acte de présence. Zij is toch altijd aanwezig bij de activiteiten in Almere en dat vind ik erg goed.
Donderdag was de behandeling van de nieuwe Cultuurnota “Op de maat van Flevoland” in de Statencommissie voor behandeling. Er waren positieve opmerkingen en veel lof voor de aanpak, die in de nota werd voorgesteld. Daar was ik uiteraard verheugd mee, maar heb ook sterk gewezen naar de samenstellers van de vorige cultuurnota “Raakvlakken” door de toenmalige ambtenaren en mijn oud collega Laura Bouwmeester. Dat was een goed fundament voor ons om op verder te bouwen.
Op vrijdag en zaterdag hadden we met de fractie een bijeenkomst. We bespraken halverwege de rit van deze Staten hoe we ervoor stonden en wat we nog voor prioriteiten hebben. Een goede en plezierige bijeenkomst, wel hard werken voor het weekend. Zeker als je dan op zondag ook nog schaatsen wilt kijken is je weekend voorbij voor je het weet, want op zondagavond staan de dossiers klaar om gelezen te worden. Gelukkig wel een mooie wedstrijd tussen Havard Bokko en Sven Kramer gezien. Wat een geweldige sportmannen en wat een mooie en spannende races tussen deze beiden.

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.