1500 MAAL DE BESTE WENSEN

De nieuwjaarsrecepties zijn grotendeels voorbij en ik heb heel Flevoland doorgereisd om (soms samen) met mijn collega’s het college van gedeputeerde staten te vertegenwoordigen. Van het provinciehuis naar Almere, Emmeloord, Zeewolde en weer Almere (de VBA). Opvallend is dat overal in de toespraken de provincie aan bod kwam. Het is wel eens minder geweest en ik denk dat we onze positie duidelijk aan het neerzetten zijn. Onze commissaris zal hierbij zowel naar binnen als naar (vooral) buiten de Provincie Flevoland moeten neerzetten. De verbindingen tot stand brengen, zoals in het Hoofdlijnenakkoord staat. De provincie manifesteert zich en dat was ook duidelijk te zien met de Nederlandse kampioenschappen Marathon schaatsen op natuurijs. De Oostvaardersplassen waren opengesteld, (waar waren die beesten ineens?) en zowel donderdag als de andere dagen zien we hordes mensen daar schaatsen. Geweldig! Nederland-ijsland. Taferelen uit de 16e eeuw doemen weer op. Ook dit schijnt te passen in de opwarming van de aarde (?).
De vele afspraken met iedereen, die mij even wilde en nu ook kon spreken, verhinderden mijn aanwezigheid op het ijs. Het was daarom weer een gewone werkweek, terwijl we gepland hadden nog wat ruimte in te bouwen om de archieven te schonen. Dat is ons weer niet gelukt.
Dat de ambtenaren op BuZa (Buitenlandse Zaken) ijsvrij kregen vind ik werkelijk te gek. Die mensen hebben bijna 50 dagen vrij per jaar, dus kunnen best wel zelf een middagje vrij nemen. Anders is het op scholen, waar vaste schema’s zijn en je niet zo maar even vrij kunt nemen. Daar kun je het ook combineren met de noodzakelijke lichamelijk opvoeding. En dat is gelukkig op veel scholen gedaan, alleen moet men dan wel iedereen verplichten mee te doen……

About Harry

Retired Provincial Minister and Banker.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.